Online Başvuru

       ISSPESCONGRESS 2020 VİDEO- PPT YÜKLEME KURALLARI

  • - Menü çubuğundan Kayıt yazılan yeri tıklayınız.
  • - Kullanıcı bilgileriniz ile sisteme Giriş yapınız.
  • - Sol tarafta bulunan menü çubuğundan Başvuruya Video Ekle butonunu tıklayınız Başvuruya Video Ekle butonunu tıkladıktan sonra açılan pencerede video ile ilgili bildilerinizi doldurunuz. Eğer birden fazla bildiri yüklemişseniz “Hangi Başvurunuz ile ilgili” ilgili butonu tıklayarak ilgili bildirinizin ismini seçip Videoyu Yükle butonunu tıklayarak video yükleme işlemini tamamlanır.  Video yüklenme süresi, internet hızınıza göre değişebilir. Bu nedenle  lütfen Videoyu Yükle butonuna 1 kere basınız ve bekleyiniz.
  • - Video yükleme işlemi tamamlandıktan sonra yüklediğiniz video ile ilgili bilgilere sol tarafta bulunan menü çubuğundan Yaptığım Video Başvuruları alanını tıklayarak ulaşabilirsiniz.
  • - Sunum Videolar ( MP4) formatında en fazla 15 dk olacaktır.  
  • - Video boyutu en fazla 350 MB, çözünürlüğü ise en az 480p olmalıdır.

SUNUMLARIN VİDEOYA  DÖNÜŞTÜRÜLMESİ ( ÖRNEK UYGULAMALAR)

EXAMPLES VIDEO POWERPOINT PRESENTATIONS

Sunumunuzu videoya dönüştürülmesi

https://support.office.com/tr-tr/article/sununuzu-videoya-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9Ft%C3%BCrme-c140551f-cb37-4818-b5d4-3e30815c3e83

Sunuyu film dosyası veya MP4 olarak kaydetme

https://support.office.com/tr-tr/article/sunuyu-film-dosyas%C4%B1-veya-mp4-olarak-kaydetme-4e1ebcc1-f46b-47b6-922a-bac76c4a5691

Powerpoint Sunumunu Videoya Dönüştürün

Sunumunuz PowerPoint'te oluşturduysanız ve dosyayı anlatımlı bir videoya dönüştürmek istiyorsanız bunu, ek bir yazılıma gerek duymadan yapabilirsiniz. Bu özellik, PowerPoint 2010 ve sonrasında mevcuttur.

Anlatımı Kaydetme

Slayt Gösterisi Sekmesi altındaki "Slayt Gösterisini Kaydet" öğesini seçin. Bu işlem Sunumu başlatır ve bilgisayarınızdaki varsayılan mikrofon ile anlatımınızı kaydeder (harici mikrofonların sesi alabildiğini mutlaka test edin). Sunumunuzda normal bir şekilde ilerleyin, program tüm oturumu kaydeder. Bir hata yaptıysanız aynı "Slayt Gösterisini Kaydet" açılır sekmesinde, slaytların üzerine tek tek kayıt yapabilirsiniz.

Video Olarak Kaydetme

Sunumu kaydettikten sonra Dosya > Farklı kaydet > Farklı kaydetme türü öğesini tıklayın. Sunumunuzu video olarak kaydedecek olan "Windows Media Video" veya .wmv adında bir seçenek görürsünüz. Dosyanızı hem bir PowerPoint dosyası hem de bir Windows Media dosyası olarak kaydettiğinizden emin olun. Böylece, PowerPoint dosyasını daha sonra tekrar düzenleyebilirsiniz.

 

PowerPoint 2019 yardımı ile Videolu Sunum Hazırlama Aşamaları; 

- Sunu içerisinde görüntülü videolu anlatım gerçekleştirmek için PowerPoint 2019 sürümü bilgisayarınıza yüklü olmalıdır. 

- Bu aşamada hazırlamış olduğunuz sunuyu açınız

- Slayt gösteri menüsünden Slayt Gösterisini Kaydet seçeneğini seçerek Baştan Kaydet butonuna tıklayınız.

- Ekranda kamera üzerinden kendi görüntünüzü ve hazırlamış olduğunuz sununun ilk slaytı görünecektir. 

- sol üst kısımda kaydet butonunu tıklayın ekranda 3.2.1 yazdıktan sonra sununuzu anlatmaya başlayın sağ yön tuşunu kullanarak slaytlar arasında geçişi sağlayabilirsiniz.

- Sunumun anlatımı bittikten sonra dosyanızı kaydedin Bu aşamada dosya boyutu çok fazla olacağından dosya boyutunu aza indirmek için

-Son olarak dosya menüsünden dışa aktar seçeneğini seçiniz.

- Açılan ekranda video olarak kaydet seçeneğini seçerek sununuzu video olarak kaydetmiş olursunuz.

 

Akademik TV - Flashback Express ile Ekran Videosu Kaydetme ( Bilgisayar ortamındaki videomu nasıl hazırlarım ?)

 

https://www.akademiktv.com/index.jsp?modul=coursedetails&videoid=4152